Пандемія не впливає на розробку стартапів у медицині — Євген Пуля

В Україні активно працюють над запуском проєкту із використанням медичних нанотехнологій

Другий місяць поспіль по всьому світу (за винятком деяких країн) спостерігається збільшення кількості захворілих на коронавірусну інфекцію.

Попри те, що пандемія коронавірусу істотно вплинула на економічні процеси як в Україні, так і в інших країнах світу, разом із впровадженням локдауну і прийняттям різних обмежень урядом команда українських фахівців продовжує йти до своєї мети.

Як повідомляє видання "Кореспондент", в Україні працюють над запуском стартапу із використанням нанотехнологій для сфер експериментальної і клінічної медицини, пов'язаного із застосуванням електромагнітних хвиль для лікування, діагностики, профілактики та реабілітації пацієнтів.

За інформацією інвестора і розробника Євгена Пулі, за прогнозом Capgemini до 2023 року обсяг безготівкових транзакцій в усьому світі досягне $1,1 трлн. Однак наслідки COVID-19 загалом знизять темпи зростання обсягу безготівкових розрахунків — вони скоротяться до 11,5% у 2019-2023 роках (у попередньому прогнозі аналітики припускали, що зростання складе 16,4%).

Що це дає Україні? Можливості реалізації, зокрема, в області медичних нанотехнологій.

"Світовий ринок пристроїв для глибокої стимуляції мозку до 2028 року складе 2,1 млрд доларів при середньорічному темпі зростання 8,93%. Очікується, що збільшення кількості пацієнтів, які страждають від мимовільних рухів, пов'язаних із хворобою Паркінсона, дистонією і розсіяним склерозом, стимулюватиме зростання ринку нанотехнологій в галузі квантової медицини. Наш шолом зможе допомагати концентрації уваги, покращувати зір, збільшувати швидкість обробки інформації нейронами, сприяти регенерації рецепторів", — розповів Євген Валерійович Пуля.

На його думку, кванто-хвильові технології, над якими нині працює команда, здатні лікувати такі захворювання, як хвороба Альцгеймера, ДЦП, аутизм, розсіяний склероз, депресія і багато інших.

Для їх лікування команда Євгена Пулі розробляє спеціальний шолом неінвазивної стимуляції глибоких ділянок мозку. У його роботі використовується ультразвук та інтерференція спрямованого електромагнітного поля.