Головна Новини Суспільство медицина Пандемія побічно спровокувала зростання онкологічних захворювань - американські вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

Пандемія побічно спровокувала зростання онкологічних захворювань - американські вчені

Наслідки будуть позначатися найближчі 10 років

16 жовтня 2020, 00:57
Поділіться публікацією:

Епідемія коронавируса привела до затримки виявлення інших небезпечних захворювань, в тому числі і онкології. Про це пише WSJ.

Пандемія побічно спровокувала зростання онкологічних захворювань - американські вчені

Джерело: medikom.ua

Так, відомо, що через карантинні обмеження сотні тисяч діагностичних процедур в онкології були перенесені, в результаті чого було втрачено операбельний момент, а також сприятливий час для проведення опромінення, хіміо- та імунотерапії. А у світлі того, що багато видів раку прогресують дуже швидко, втрачений в лікуванні час означає меншу виживаність, меншу кількість ремісій і більш короткий період життя онкохворого.

За оцінкою директора Національного інституту онкології США (NCI) Нормана Шарплесс, повний ефект від відсутності діагностики людство буде спостерігати наступні десять років.

За його словами, пропущені й відстрочені діагностичні заходи можуть привести приблизно до 10 тисяч додаткових смертей тільки від раку грудей і товстої кишки протягом наступних 10 років.

Також, за даними, наданими "Онкологічною клінікою 21 століття", яка має 300 відділень по всій території США — близько 18% діагностованих пацієнтів з раком грудей в поточному році мали одну з останніх стадій захворювання, в порівнянні з 12% за весь 2019 рік.

Крім того, в цьому році клініка зафіксувала різке зростання кількості хворих з раком дихальних шляхів, виявлених на більш пізніх стадіях.

За статистикою, наданою американською лабораторією Quest Diagnostics стає ясно, що цієї весни різко знизилася кількість виявлень деяких видів раку. На жаль, це не пов'язано зі зменшенням захворюваності. Також відомо, що середнє щотижневе число постановки діагнозу раку молочної залози впало більш ніж на половину в березні й на початку квітня — число мамографічних досліджень в США в середині квітня впало більш ніж у 20 разів, колоноскопічних обстежень — у шість разів. Відновлення відбулося тільки до липня.

"З цього випливає, що в США залишається безліч людей з невстановленими пухлинами", — стверджує медичний директор Quest Харві Кауфмана.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, який продукт допомагає знизити "поганий" холестерин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини