Головна Новини Суспільство медицина Новий штам коронавірусу: в Україні оновлять тест-системи
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий штам коронавірусу: в Україні оновлять тест-системи

На сьогодні тести в Україні здатні виявити нові штами коронавірусу

22 грудня 2020, 14:25
Поділіться публікацією:

До кінця поточного року в Україні з'являться оновлені тести на коронавірус, які будуть орієнтовані на виявлення нового штаму хвороби. Про це сьогодні, 22 грудня, під час брифінгу повідомив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Новий штам коронавірусу: в Україні оновлять тест-системи

ФОТО: З відкритих джерел

Після заяви Великобританії про появу нового штаму вірусу, ВООЗ порекомендував всім країнам переглянути тест-системи на виявлення нової хвороби. Віктор Ляшко заявив, що ті тести, які є в Україні на сьогодні, вже здатні виявляти це захворювання у людей. Це пов'язано з тим, що спочатку ВООЗ рекомендувала робити тести з вбудованою властивістю визначення РНК. За словами медика, в кінці цього місяця пройдуть збори всіх виробників ПЛР-тестів і постачальників для того, щоб повідомити їх про деякі зміни праймерів. Оновлені тести повинні будуть визначати наявність білка нового штаму вірусу.

В країні також буде посилено тестування на коронавірус. Віктор Ляшко зазначив, що зараз дуже важливо переконатися в тому що мутований вірус не поширюється по Україні.   Є загроза того, що захворювання буде набагато швидше передаватися від людини до людини. На сьогодні немає інформації про те, що після мутації коронавірус збільшує тяжкість перебігу хвороби. Також медик повідомив, що в більшості випадків вірус був виявлений у людей до 60 років.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що новий штам коронавірусу вже зафіксовано в Україні, а також про те, що ЦГЗ України розповів, для кого небезпечний новий "британський" штам коронавірусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини