Головна Новини Суспільство медицина Новий штам коронавірусу може бути небезпечним для дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий штам коронавірусу може бути небезпечним для дітей

Новою мутованою формою може хворіти більша кількість молодих осіб

22 грудня 2020, 09:25
Поділіться публікацією:

Вчені виявили, що новий штам коронавірусу, який нещодавно виявили в Великобританії, може бути особливо небезпечний для дітей. Про це пише Reuters.

Новий штам коронавірусу може бути небезпечним для дітей

Чим небезпечна мутована форма коронавірусу для дітей. Фото: 24 канал

Вчені з урядової консультативної групи щодо нових і виникаючих респіраторних вірусів повідомили, що новою мутованою формою може заражатися більша кількість молодих осіб.

"З огляду на характер їх змішування, можна очікувати, що буде більше інфікованих дітей", — підкреслили науковці.

Поки тривають детальні дослідження нової мутованої форми коронавірусу.

Нагадаємо, що Великобританія визначила новий варіант коронавірусної інфекції, який може швидше передаватися, але при цьому лікарі кажуть і про ймовірність зменшення смертності.

Новий варіант коронавірусу вже отримав назву — VUI-202012/01. Поки вчені шукають додаткову інформацію про цей штам коронавірусу, його вплив уже відчувається. Крім того, уже декілька країн ввели обмеження для мандрівників із Великобританії. Всесвітня Організація Охорони Здоров’я закликала європейські держави посилити всі карантинні заходи для запобігання глобального поширення хвороби. 

Також сайт "Коментарі" повідомляв раніше, що дехто з українських пацієнтів уже встиг підчепити новий штам коронавірусу, що поширився із Великобританії. Про це в ефірі одного із телеканалів заявив лікар-інфекціоніст Віктор Петров.

Переконатися у відповідності штаму вірусу лікар зміг завдяки наявності спеціальної медичної страховки, яку мають громадяни країн-членів Європейського Союзу. За словами інфекціоніста, випадки хвороби із новим видом коронавірусу зафіксовані на Закарпатті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини