Не COVIDом самим: у Мінздраві закликають вакцинувати дітей

Девіз нової інформаційної кампанії: "Щеплення — суперсила від хвороб!"

Міністерство охорони здоров'я України за підтримки міжнародних організацій закликає батьків зробити дітям планові щеплення до початку навчального року. Про це повідомляє прес-служба МОЗ України.

У МОЗ зазначають, що хоч зараз вся увага сконцентрована на коронавірусі, не можна забувати про вакцинокеровані хвороби.

Загалом, до Національного календаря дитячої імунізації входить 10 щеплень, проти:

- кашлюка;

- дифтерії;

- правця;

- кору;

- паротиту;

- краснухи;

- туберкульозу;

- гемофільної інфекції типу b (ХІБ-інфекції);

- гепатиту В;

- поліомієліту.

Тільки при умові вчасної вакцинації можна запобігти зараження чи важкого перебігу таких складних для дитячого організму хвороб. Саме через це в МОЗ за підтримки USAID та ЮНІСЕФ розпочато інформаційну кампанію "Щеплення - суперсила від хвороб".

"Ця кампанія використовує контент, який є цікавим для аудиторії та базується на реальних даних. Вона закликає усіх нас краще інформувати суспільство про те, що вакцини є безпечними, і про те, наскільки важливою є вакцинація для того, щоб захистити наші громади, наших рідних і близьких", - зазначає директор Місії USAID в Україні Джим Хоуп.

Планується, що у вересні стартує вже другий етап цієї інформаційної кампанії, який буде спрямовано на мотивацію вакцинуватись вже дорослих людей.

Раніше "Коментарі"повідомляли, що у МОЗ стартував спеціальний конкурс "Вакциновані й відкриті", в якому можуть прийняти участь школи, в яких вакциновані понад 80% персоналу. Реєстрація до участі в конкурсі триває до 29 вересня, а результати буде оприлюднено вже на День вчителя.