Напій, який ми звикли пити з дитинства, може підвищити ризик розвитку раку
Вчені забили на сполох з приводу споживання молока
Корисний напій, який вважається суперфудом, може підвищувати ризик виникнення онкологічних захворювань. Так, у жінок, які часто п'ють молоко, може збільшитися ризик захворіти на рак на 80%. Вчені забили на сполох з приводу споживання молока. Йдеться про щоденний його прийом, пише ScienceDaily. Дослідники проаналізували медичні карти понад 50 тисяч жінок за 8 років. Вони вивчили вік жінок, їхній спосіб життя, репродуктивні функції, стиль харчування, шкідливі звички, фізичну активність. При цьому вони шукали зв'язок виникнення раку та сої, але в ході дослідження здійснили корекцію з поправкою на молоко.
Серед жінок, які не мали онкології на початку дослідження, в 1057 році з них згодом розвинувся рак грудей.
При цьому вчені додали, що ризик виникав навіть за відносно низьких доз споживання молока. "Навіть якщо жінка пила менше чашки на день, ризик раку грудей зростав", - уточнили вчені. Крім того, вони зазначили, що при вживанні двох-трьох чашок на день ризик зростав із 70 до 80 відсотків.
Нагадаємо, харчування безпосередньо впливає на стан здоров'я людини, тому якщо хочете запобігти розвитку багатьох захворювань, у тому числі і онкології, варто серйозно поставитися до формування свого раціону. Лікар Вільям Лі перерахував овочі, здатні вбивати ракові клітини. Фахівець радить насамперед звернути увагу на томати. У складі багато лікопіну — потужного антиоксиданту, який дозволяє мутувати здоровим клітинам людини.
До списку корисних продуктів також входить часник, він містить сполуки, що оберігають від раку, особливо від таких його різновидів, як рак шкіри, товстої кишки та легень. Також організм варто збагатити брокколі, цвітною капустою, фіолетовою картоплею, а також зеленим чаєм, цитрусовими, горіхами, ягодами та темним шоколадом. Такі висновки дослідник зробив, виходячи з результатів експерименту, в якому взяли участь понад 55 тисяч людей. За їхнім станом здоров'я спостерігали упродовж 20 років. Якщо вживати перелічені вище продукти кожен день, то можна істотно скоротити ризик розвитку небезпечних захворювань.