На фронті діє польова стоматологія: подробиці

Пересувний стоматологічний кабінет працює на харківському напрямку

Завдяки підтримці партнерів військові медики тепер мають можливість забезпечувати польову стоматологічну допомогу, що дозволяє відновлювати зуби укранським воїнам просто на передовій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію оперативно-тактичного угруповання "Харків".

"Сьогодні, коли наші захисники тримають фронт на Харківщині, важливо не забувати про здоров'я, навіть у найскладніших умовах. Один із таких критичних аспектів — це здоров'я зубів", – йдеться в повідомленні.

До зведеного підрозділу завітав пересувний стоматологічний кабінет (ПСК). Це справжній порятунок для бійців, адже у складних фронтових умовах можливості для лікування зубів обмежені.

"Ідея створення цього ПСК визрівала давно. З допомогою колег і волонтерів лікарю Юрію вдалося зібрати необхідне обладнання — від стоматологічних матеріалів до портативного рентгену, і здійснити цей виїзд на фронт", – повідомляють в ОТУ "Харків".

У ПСК надають весь спектр стоматологічної допомоги: від пломбування й лікування до видалення зубів. Це перший досвід співпраці з мобільною стоматологією, і він виявився надзвичайно вдалим — лише за перші дні роботи 19 бійців підрозділу отримали кваліфіковану допомогу.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Підрозділи ГУР зачистили від окупантів Агрегатний завод у Вовчанську (ВІДЕО)

В результаті надзвичайно складної та успішної операції підрозділи ГУР повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу та знищили окупантів в усіх будівлях підприємства. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки МОУ, інформує портал "Коментарі".

У вівторок, 24 вересня, о 14:40 командир спецпідрозділу ГУР Тимур доповів начальнику ГУР МО України Кирилу Буданову про успішне завершення операції. Операцію здійснили спеціальні групи ГУР: "Стугна", "Парагон", РДК, "Юнгер", БДК, "Терор". Бійці ГУР МОУ здійснювали системну зачистку будівель заводу, постійно вступаючи в контактні бої з противником в умовах щільної забудови. В окремих випадках українські спецпризначенці вступали з ворогом у рукопашний бій.