Головна Новини Суспільство медицина МОЗ за зекономлені на закупівлі для онкохворих кошти планує купити вакцину від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ за зекономлені на закупівлі для онкохворих кошти планує купити вакцину від COVID-19

Цього року від онкозахворювань померло майже 52 тисячі українців

16 грудня 2020, 21:33
Поділіться публікацією:

Міністерство охорони здоров'я внесло зміни в нормативний акт №2711, згідно з яким зареєстрований список медичних закупівель за двома програмами на 2020 рік. Раніше в 36 пункті списку були позначені препарати для хіміотерапії та інших ліків онкохворим, на даний момент сюди додані закупівлі вакцини від COVID-19. Такі ж зміни внесені і до наказу про роботу держпідприємства "Медичні закупівлі України", яке здійснює медзакупівлі на рівні держави.

МОЗ за зекономлені на закупівлі для онкохворих кошти планує купити вакцину від COVID-19

Відомо, що в цьому році по ст.36 наказу 2711 на закупівлі хіміопрепаратів було зекономлено близько 500 млн грн. Але замість того, щоб на ці кошти заповнити лікувальну базу для онкопацієнтів, МОЗ вирішило перекинути ці гроші на вакцини від коронавірусу.

Раніше "Коментарі" писали про те, що пандемія коронавірусу в 2020 році розбурхала весь світ. Хвороба стрімко поширюється і викликає серйозні ускладнення, від яких помирають все більше людей, а ефективні методи лікування досі не вдалося визначити. Так, жертвами COVID-19 в період з січня по серпень нинішнього року стали 2565 осіб. При цьому всього за 8 місяців поточного року померли 378 315 осіб. Про це свідчать дані Державної служби статистики. Відомо, що від онкології загинули майже 52 тисячі українців.

Крім того, портал повідомляв про те, що Всесвітня організація охорони здоров'я застерегла жителів Європи про можливість нової, третьої хвилі коронавірусу. За словами представників ВООЗ, незважаючи на поліпшення епідеміологічної обстановки в цілому, COVID-19 продовжує активно "крокувати" по європейському регіону.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини