Головна Новини Суспільство медицина МОЗ назвав п’ять компаній, з якими веде перемовини про закупівлю вакцини проти COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ назвав п’ять компаній, з якими веде перемовини про закупівлю вакцини проти COVID-19

Список компаній, з якими Україна веде перемовини, розширився

29 вересня 2020, 13:33
Поділіться публікацією:








За даними ВООЗ, зараз у світі на третій (завершальній) стадії клінічних випробувань перебувають вісім компаній, що займаються розробкою вакцини проти COVID-19. Про це заявив під час брифінгу 29 вересня міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

МОЗ назвав п’ять компаній, з якими веде перемовини про закупівлю вакцини проти COVID-19

Повідомляється, що наразі Міністерство охорони здоров’я України веде перемовини з цими фармвиробниками щодо отримання вакцини, як тільки вона буде зареєстрована, для нашої країни. Серед цих компаній такі: Moderna Therapeutics Inc, Sinovac Biotech, представництва ТОВ "Джонсон і Джонсон Україна", BioNTech-Pfizer і AstraZeneca.

Зазначимо, що позитивним проходженням останньої стадії вважається такий результат, коли вакцина при введенні, щепленні дає відповідний титр антитіл і не дозволяє інфікуватися вірусом.

Нагадаємо, Україна є учасником глобальної ініціативи ВООЗ, у межах якої створили альянс щодо спільного доступу до майбутньої вакцини від коронавірусу — GAVI-Альянс (світовий альянс вакцинації). Стало відомо, скільки за їхнім планом Україна отримає вакцин проти COVID-19 безкоштовно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини