Головна Новини Суспільство медицина МОЗ назвав чотири рівня небезпеки через COVID-19: на якому зараз Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ назвав чотири рівня небезпеки через COVID-19: на якому зараз Україна

Останній - четвертий рівень небезпеки, буде свідчити, що ресурси системи охорони здоров’я вичерпані

20 жовтня 2020, 14:19
Поділіться публікацією:

В Україні розробили план дій у разі погіршення епідемічної ситуації через коронавірусне захворювання. Про це інформує Міністерство охорони здоров'я України.

МОЗ назвав чотири рівня небезпеки через COVID-19: на якому зараз Україна

Так, визначено чотири рівні небезпеки.

Перший передбачає щоденну кількість нових випадків у межах 5-7 тисяч. На цьому рівні зараз знаходиться Україна. Степанов каже, що медична система здатна витримати це навантаження.

Другий рівень означає заповнення ліжкового фонду хворими на 70% в цілому по країні. Тоді як щоденна кількість хворих з підтвердженими випадками COVID-19 становить 8-10 тисяч. У МОЗ зазначили, що Україна може опинитися на другому рівні у найближчі тижні.

Тоді МОЗ планує збільшити кількість ліжок у всіх закладах охорони здоров’я на рівні 30% від усього ліжкового фонду (тобто 52 тисячі ліжок), почати кроки для розгортання тимчасових госпіталів, планувати залучення медичних працівників з інших відділень.

Третій рівень небезпеки настане, якщо заповнення ліжкового фонду хворими на COVID-19 досягне 85%, а інфікуватися щодня будуть по 11-15 тисяч. У цьому разі МОЗ передбачає введення жорстких карантинних обмежень із застосуванням правил "червоного" рівня епідемічної небезпеки. Планується мобілізація всіх медичних працівників та інших категорій працівників, організація відомчих закладів для цивільного населення, а також розгортання польових шпиталів.

Останній — четвертий рівень небезпеки, буде свідчити, що ресурси системи охорони здоров’я вичерпані. Йдеться про понад 15-20 тисяч випадків захворювання на коронавірус щодня. В такому разі МОЗ запровадить активацію протоколів медичного сортування з пріоритетом надання медичної допомоги.

Степанов у котре нагадав українцям, що необхідно дотримуватися епідеміологічних правил, адже коронавірус – це страшна і небезпечна хвороба.

Нагадаємо, МОЗ назвав умову, коли в Україні відкриватимуть ковідні шпиталі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини