Головна Новини Суспільство медицина МОЗ назвало суму, необхідну на лікування одного хворого на COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ назвало суму, необхідну на лікування одного хворого на COVID-19

Міністр повідомив, що включено в тариф, який перераховується лікарням

7 жовтня 2020, 12:27 comments1739
Поділіться публікацією:








В Україні лікування одного пацієнта, важко хворого на коронавірус, обходиться в 45 тисяч грн. Такі дані повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 7 жовтня.

МОЗ назвало суму, необхідну на лікування одного хворого на COVID-19

"Якщо ми говоримо про процес лікування, то на одного хворого, який має важкий перебіг хвороби, витрачається сума від 45 000 гривень. Лікарські засоби враховані в тарифі. Це те, що ми переводимо безпосередньо лікарям", — сказав Степанов.

Як пояснив міністр, у тариф, який перераховується лікарням, включені наступні витрати: 300% заробітної плати медпрацівникам, безпосередньо зайнятим в лікуванні інфекції, та, власне, лікарські засоби та медичні вироби, необхідні для лікування хворого на COVID-19.

Степанов зазначив, що Міністерство охорони здоров'я переправляє кошти на лікування до медичних установ, де лікують заражених коронавірусом.

Раніше повідомлялося, що коронавірус в Україні лікуватимуть за допомогою двох нових препаратів. Глава МОЗ Максим Степанов повідомив, які ліки додали в протокол лікування коронавірусу в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини