Медзаклади отримали понад 670 млн грн на виплати підвищених зарплат лікарям, - Шмигаль

Половина медичних установ вже отримала гроші на виплату підвищених вересневих зарплат

Більш ніж 670 млн грн отримали медичні установи на виплату підвищених зарплат українським лікарям. За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, гроші зараз отримала тільки половина медзакладів. Про це глава уряду повідомив під час селекторної наради під головуванням президента України Володимира Зеленського.

Крім того, повідомляється, що договори з Національною службою здоров'я вже уклали 80% лікарень і зараз триває процес підписання угод з іншими медичними установами.

Президент Зеленський також заявив, що Національна академія медичних наук прийняла рішення про виділення 500 ліжок для госпіталізації хворих коронавірусом в семи наукових установах Києва.

Нагадаємо, в Україні за добу виявили коронавірус ще у 3771 осіб. Традиційно серед лідерів за темпами поширення COVID -19 опинилися Харківська область і Київ. Однак вперше до них приєдналася Сумська область.

Також "Коментарі" писали, що друга хвиля коронакризи все більш явно накриває весь світ, включаючи Україну. Як слід готуватися до неї нашій державі в цілому і громадянам зокрема відповіли експерти.