Головна Новини Суспільство медицина Медреформу Супрун планують оскаржити у Конституційному суді
commentss НОВИНИ Всі новини

Медреформу Супрун планують оскаржити у Конституційному суді

На думку політика Людмили Денісової, медична реформа 2017-го року є неконституційною

6 січня 2021, 17:05
Поділіться публікацією:

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до Конституційного суду з вимогою визнати неконституційною медичну реформу 2017-го року. Про це стало відомо з Facebook-сторінки Денісової.
Політик пояснила, що медична сфера виявилася неготовою протистояти пандемії коронавірусу. Частково Денісова звинувачує у цій неспроможності деякі законодавчі зміни, що були започатковані ще у 2017 році медичною реформою.
У зверненні до Конституційного суду порушили ряд питань щодо неконституційності впроваджуваної медичної реформи, нерозумності, неспівмірності мети та заходів, які намагався встановити уряд для подолання пандемії COVID-19. Також йшлося про неконституційність окремих положень законів України, відповідних постанов Кабінету Міністрів України.
Нагадаємо, що медична реформа була ініційована колишнім міністром охорони здоров'я Уляною Супрун. Вона працювала в уряді на чолі з прем'єром Володимиром Гройсманом.
Раніше сайт "Коментарі" розповідав, що Міністр охорони здоров’я Максим Степанов оголосив перші ціни на вакцину від коронавірусу, яку придбає Україна. За його словами, одне щеплення від COVID-19 обійдеться державі в понад півтисячі гривень. Йдеться про ціни на китайську вакцину, угоду на постачання якої до України вже укладено. Ціни на коронавірусні ліки інших компаній у МОЗ поки не розголошують, посилаючись на правила конфіденційності.
Також ми розповідали, хто з депутатів найчастіше ігнорував засідання у Верховній Раді. Хто вважається найбільшим прогульником, а хто старанно ходить на кожне засідання, читайте у нашому матеріалі.

Медреформу Супрун планують оскаржити у Конституційному суді

Медична реформа Уляни Супрун буде оскаржена у Конституційному суді. Фото: Liga.net



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини