Головна Новини Суспільство медицина Медики фіксують у дітей новий симптом коронавірусу - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики фіксують у дітей новий симптом коронавірусу - дослідження

Медики відзначають, що більшість дітей переносять коронавірусну хворобу відносно легко

11 грудня 2020, 14:53
Поділіться публікацією:

Лікарі помітили у дітей, хворих на коронавірус, нові симптоми, один з них — "полуничний язик". Про це повідомляє газета Express з посиланням на дослідження вчених американської некомерційної клініки Мейо.

Медики фіксують у дітей новий симптом коронавірусу - дослідження

Фото з відкритих джерел

Так, коронавірусна інфекція в більшості випадків не становить серйозної загрози для дітей, але може викликати серйозну реакцію, якщо спровокує мультисистемний запальний синдром (MIS-C). Як пояснюють медики, у більшості дітей, інфікованих вірусом COVID-19, це захворювання протікає в легкій формі.

"Але у дітей, у яких розвивається MIS-C, деякі органи й тканини, такі як серце, легені, кровоносні судини, нирки, травна система, мозок, шкіра або очі, сильно запалюються", — попередили в клініці Мейо.

Експерти Медичної школи імені Гроссмана при Нью-Йоркському університеті з'ясували, що у дітей з цим запальним синдромом опухають очі, червоніють щоки, а язик стає "полуничним" — так називають запалення сосочків язика.

Відзначається, що медики фіксують "істотний клінічний збіг" між запальним синдромом, який викликає коронавірус, і хворобою Кавасакі — рідкісне захворювання, яке викликає запалення кровоносних судин у дітей.

Медики фіксують у дітей новий симптом коронавірусу - дослідження - фото 2

Нагадаємо, лікар назвав найнебезпечніші симптоми коронавірусу. За словами медика, найчастіше ускладнення коронавірусної хвороби супроводжуються підвищеною температурою. Але є і виключення — все залежить від особливостей організму.

Як раніше повідомлялося, лікар назвав головну умову в лікуванні пацієнтів з тяжкою формою COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини