Головна Новини Суспільство медицина Медична система не витримає: Степанов зробив невтішний прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Медична система не витримає: Степанов зробив невтішний прогноз

Міністр розповів, скільки пацієнтів із COVID-19 знаходяться зараз в українських лікарнях

8 жовтня 2020, 14:36
Поділіться публікацією:

В Україні наразі в лікарнях перебуває понад 20 тисяч пацієнтів, які захворіли на COVID-19. Про це під час брифінгу 8 жовтня повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Медична система не витримає: Степанов зробив невтішний прогноз

"Кожного дня ми шукаємо, в який спосіб рятувати людей, щоб це було більш дієво. Однак у медичної системи є певна межа, зокрема обмежена кількість медичних працівників. У наших лікарнях станом на сьогоднішній ранок знаходиться понад 20 тисяч хворих, тобто понад 20 тисяч ліжок вже зайняті. І кожного дня ця кількість збільшується. Медична система не витримає, якщо ми не почнемо масово дотримуватися протиепідемічних правил", — заявив очільник МОЗ.

Степанов зазначив, що за пів року медична система України була зміцнена: кількість ліжок у лікарнях збільшено з 12 тисяч до 37 тисяч, а ще до 34 тисяч на добу збільшено кількість тестувань. Однак міністр додав, що тотальне нехтування правилами може призвести до того, що медицина банально не витримає.

"Ми не можемо зараз піти тим шляхом, яким пішли деякі європейські країни. Наприклад, Ізраїль, який запровадив повний локдаун у зв'язку зі збільшенням кількості хворих. Так, це дієвий засіб, щоб розірвати ланцюг передачі вірусу. Однак для економіки нашої країни це може стати катастрофою", -сказав Степанов.

Нагадаємо, МОЗ назвало суму, необхідну на лікування одного хворого на COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини