Ляшко: В Україні будуть видавати міжнародні свідоцтва про вакцинацію

Ніяких інших "імунних паспортів" Україна вводити не планує

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Україна планує видавати міжнародні сертифікати про вакцинацію від коронавірусу. Ніяких інших "імунних паспортів" Україна вводити не планує, передає "Коронавірус.Інфо" 15 березня.

За словами Ляшка, міжнародними медико-санітарними правилами чітко визначені вимоги до міжнародного свідоцтва про вакцинацію. Ляшко додав, що якщо певна країна потребуватиме при перетині кордону таке свідоцтво про вакцинацію, українці зможуть його отримати безкоштовно у два кліка.

"Але впроваджувати і вимагати довідку про щеплення проти Covid-19 зараз не варто. Я повністю поділяю думку голови Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганса Клюге, який публічно застерігає Єврокомісію від планів ввести документи про вакцинації проти Covid-19", - підкреслив Ляшко.

Як раніше повідомляли "Коментарі", станом на 15 березня в "червоній" зоні карантину залишаються чотири області - Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська і Чернівецька. "Помаранчева" зона складається з 11 регіонів - Києва, Вінницької, Донецької, Київської, Львівської, Миколаївської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської областей. Решта областей залишаються в "жовтій" зоні: Волинська, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Харківська та Херсонська області.

До цього глава Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що до кінця літа 2021 року в Україні може з'явитися платна вакцинація від коронавірусу Covid-19 в приватних клініках. За словами міністра, на сьогодні МОЗ "зацікавлений, щоб приватна вакцинація почалася якнайшвидше".