Головна Новини Суспільство медицина Люди з деякими захворюваннями зубів важче переносять коронавірус - стоматолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Люди з деякими захворюваннями зубів важче переносять коронавірус - стоматолог

Стоматолог розповів, з якими захворюваннями зубів не слід затягувати під час коронавірусної епідемії, а які процедури можуть і почекати

12 листопада 2020, 14:47
Поділіться публікацією:

Останні дослідження німецьких медиків з Мюнхена показали, що пацієнти, які страждають на пародонтит і мають значні ураження зубів карієсом — гірше переносять коронавірусну інфекцію. Про це розповів "Коментарям" лікар-стоматолог, професор, засновник мережі "Клініка Заблоцького" Ярослав Заблоцький.

Люди з деякими захворюваннями зубів важче переносять коронавірус - стоматолог

Лікар зазначає, що при відсутності лікування пародонтиту та карієсу, а також негідному догляді за ротовою порожниною — можливий розвиток більш важких форм коронавірусу.

"Виходить так, що при ковіді організму людини потрібно боротися з бактеріями в ротовій порожнині і з вірусом самого ковіду — це занадто велике навантаження. І як результат — хвороба переходить в затяжну форму і протікає значно складніше. Це означає — стоматологічна допомога вкрай важлива навіть за часів пандемії", — розповів Заболоцький.

Але, додав лікар, сьогодні не на часі встановлювати імплантати або вініри, не варто займатися естетичною медициною, оскільки епідеміологічна ситуація для всіх є критичною. Коли мова йде про хвороби, то дуже часто допомога потрібна невідкладно. Більшість клінік, каже експерт, навчилися дотримуватися всіх норм безпеки — як для медичного персоналу, так і для пацієнтів.

"А що робити пацієнтам, якщо раптом уряд прийме рішення закрити роботу стоматологічних клінік? — запитує Заболоцький. — На сьогодні невідомо, чи будуть обмежувати роботу медичних клінік в період другої хвилі пандемії в Україні. Думаю, що сьогодні юристи всіх приватних і державних медичних установ шукають відповідь на питання — що саме сказали представники влади. Адже на ділі виходить — уряд заявив, що найімовірніше заборонить всі операції, крім ургентних випадків. Але деталі не пояснили. Мені, як представнику приватного бізнесу, комунікації від МОЗ занадто мало".

Нагадаємо, лікар озвучив небезпечну помилку в лікуванні коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини