Головна Новини Суспільство медицина Лікарі зробили прорив в українській медицині
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі зробили прорив в українській медицині

Українські лікарі вперше застосували особливий метод випалювання пухлини

29 грудня 2020, 14:00
Поділіться публікацією:

Вітчизняні медики зробили прорив в історії української медицини. Вони вперше застосували новий неінвазивний метод випалу пухлини позапечінкових шляхів. Операція відбувалася в клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова. Поки це єдина подібна операція  на території всієї Східної Європи. 

Лікарі зробили прорив в українській медицині

Українські лікарі провели складну операцію з випалювання пухлини. Фото: facebook.com/emergencyhospitall

Перед тим як розпочати операцію, лікарі провели Zoom-конференцію з корейським спеціалістом. Спільно вони погодили план дій та теорію для першого в Україні операційного втручання такого типу.

Завдяки цій методиці можна вилікувати людину, яка має захворювання з песимістичним прогнозом новоутворень черевної порожнини.

Випалювання знищує пухлини радіочастотним випромінюванням, яке передається через заведений зонд в зону пухлинного росту під комбінованим ендоскопічним і рентген-контролем. Так проходить повна деструкція зони пухлинного росту.

Відзначається, що методика продовжує життя пацієнтів з локально неоперабельними пухлинами, а в деяких випадках дає шанс на повне одужання.

Нагадуємо, що стало відомо, який із рефлексів організму може бути передвісником інфаркту. Виявляється, що рефлекс надмірного позіхання є однією із ранніх ознак наближення інфаркту. Люди справді ризикують отримати серйозні проблеми із серцем, якщо, наприклад, постійно позіхають під час фізичних навантажень, особливо у спеку.

Також сайт "Коментарі" розповідає, як заснути за 5 хвилин. Адже сон необхідний нам для нормального функціонування організму та роботи мозку. Це одна з основних потреб людини. Аби не вдаватися до снодійних препаратів, можна спробувати техніки для швидкого засинання, про які можна прочитати тут. 






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини