Лікар розвінчала міфи про лактози

Дієтолог Світлана Фус багато років займається дослідженнями в області стерпностіі молока, а також його впливу на організм дітей і дорослих

На думку експертів інформація про шкоду лактози часто перебільшена. Дієтолог Світлана Фус багато років займається дослідженнями в області стерпності молока, а також його впливу на організм дітей і дорослих. За її словами не переносить лактозу тільки 15% людей. Для більшості ж вона абсолютно нешкідлива, головне - не зловживати молоком.

За даними досліджень, саме через надмірне споживання молочних продуктів в організмі виникає надлишок кальцію, який може негативно впливати на щитовидну залозу, приводити до дефіциту заліза і цинку, що загрожує кисневим голодуванням і утворенням целюліту. ⁣⁣

"У великих кількостях молоко може нашкодити і маленьким, і дорослим через нього в організмі розвиваються дріжджові бактерії і утворюється слиз, яка призводить до різних хвороб: алергії, нежиті, астмі, анемії. При тому кальцій знижує ризик переїдання і сприяє схудненню. Тому не слід відмовлятися від молочних продуктів ", - пише дієтолог Світлана Фус.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що для того, щоб організм правильно і злагоджено працював, йому необхідні вітаміни, мінерали та інші корисні речовини. Знайти їх можна в "золотом молоці" - напій, який користується великою популярністю і має лікувальні властивості. Фахівці з'ясували, що яскраво-жовтий напій вважається цілющим в традиційній медицині за рахунок куркумина - речовини, яке має антиоксидантні властивості. Він підсилює захисні сили імунітету і пригнічує ріст хвороботворних бактерій.