Головна Новини Суспільство медицина Лікар пояснив, за якої умови Україна зможе уникнути третьої хвилі COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар пояснив, за якої умови Україна зможе уникнути третьої хвилі COVID-19

Лікар зробив прогноз щодо ситуації з коронавірусом в Україні

4 лютого 2021, 12:51
Поділіться публікацією:

Україна вже пережила пік захворюваності на коронавірусну інфекцію. Більш того, є можливість уникнути третьої хвилі епідемії. Про це розповів лікар Тарас Жиравецький в інтерв’ю УНІАН.

Лікар пояснив, за якої умови Україна зможе уникнути третьої хвилі COVID-19

Коронавірус в Україні. Фото з відкритих джерел

За словами медика, пік прийшовся на період з листопада по грудень – саме тоді фіксувалася найбільша кількість госпіталізацій. Жиравецький зазначає, що спочатку пік прогнозували на післясвятковий час — кінець січня. Але, як вважає лікар,  зупинити сплеск таки вдалося, зокрема, й завдяки посиленню карантинних обмежень с 8 по 24 січня. Медик каже, що локдаун обмежив навантаження на медичну систему. Крім того, вже перехворіло чимало українців, тож не відбулося значного спалаху.

Як розповів експерт, наразі Україна проходить другу хвилю коронавірусу.

"Третя хвиля може бути десь восени, але за умови, що вакцина нам не допоможе, — заявив Жиравецький. — Якщо вакцини впораються і зменшать кількість нових випадків, то, ймовірно, ми третьої хвилі і не матимемо".

Лікар нагадав, що епідемія іспанського грипу тривала приблизно два роки і мала три хвилі. Так, перша зачепила 10% населення, друга – 30-40%, потім була пауза і далі — третя хвиля, що охопила 25-30% населення. Таким чином, пояснює лікар, перехворіла чимала частина населення світу, вдалося сформувати колективний імунітет. Вакцин тоді не існувало.

Нагадаємо, в Україні от-от має розпочатися масова  вакцинація від коронавірусу, як заявляє МОЗ. Але деяким категоріям осіб можна обійтися без щеплень. Важливі поради озвучив український лікар.

Як повідомлялося, в Мережі після жвавого обговорення британського штаму коронавірусу почали побоюватися нового виду інфекції, яку нещодавно виявили в Африці. Але так званий "африканський коронавірус" є лише одним із чергових нових штамів COVID-19. Усього таких штамів уже шість.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини