Головна Новини Суспільство медицина Лікар пояснив, чому локдаун на Новий рік не матиме сенсу
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар пояснив, чому локдаун на Новий рік не матиме сенсу

Зазвичай українці святкують Новий рік вдома

2 грудня 2020, 08:50
Поділіться публікацією:

Лікар-епідеміолог Андрій Александрін вважає, що владі не варто вводити локдаун на новорічні свята. Про це він заявив в ефірі каналу "Україна 24".

Лікар пояснив, чому локдаун на Новий рік не матиме сенсу

Лікар пояснив, чому локдаун на Новий рік не матиме сенсу. Фото: Вільне радіо

Експерт пояснив, що під час зимових свят люди в основному проводять час зі своїми близькими, з якими й так постійно контактують. В основному Новий рік українці святкують сім'єю в домашніх умовах, а не в гучному колі друзів. До того ж у святкові дні зменшується кількість людей в офісах, транспорті, різних установах, адже переважна більшість просто відпочиває у квартирі чи будинку.

Андрій Александрін вважає, що посилення карантину — це чисто політичне нововведення, яке не стосується епідеміологічних норм. Локдаун не націлений на те, щоб зменшити кількість хворих.

“У мене враження, що уряд влаштовує нові випробування над нашим суспільством", — підкреслив Александрін.

Також лікар-епідеміолог заявляє, що карантинні заходи, які впроваджувались українською владою, не виправдалися. Тому у нього, як і в багатьох українців зникла віра в те, що запланований локдаун змінить ситуацію та зазнає успіху.

За спостереженнями експерта, кількість заражень гострими респіраторними захворюваннями на новорічні свята традиційно знижується. Тому очікувано, з коронавірусом буде подібна ситуація.

Нагадаємо, що Кабмін визначився з точними датами введення локдауну. За даними українських ЗМІ, жорсткі обмеження будуть діяти від 24 грудня до 15 січня.

Проте Міністр інфраструктури України Владислав Криклій заспокоює громадян та повідомляє, що громадський транспорт як міський, так і міжміський працюватиме і під час жорсткого карантину.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини