Головна Новини Суспільство медицина Лікар пояснила, чому тест на коронавірус може помилятися
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар пояснила, чому тест на коронавірус може помилятися

Лікар назвала метод тестування, який є наразі найнадійнішим

10 жовтня 2020, 16:00
Поділіться публікацією:

Існують випадки, коли тести на коронавірус можуть помилятися. Про це розповіла лікарка-епідеміологиня Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерина Сояк ТСН.

Лікар пояснила, чому тест на коронавірус може помилятися

Спочатку слід розділити вид тесту. Як пояснила лікарка, у випадку швидких тестів існує досить велика похибка. Будь то хибнопозитивні тести чи хибнонегативні.

"На сьогоднішній день швидкі тести не використовуються для діагностики, вони можуть бути тільки методом скринінгу. А після них потрібно підтвердження методом ІФА або ПЛР", — каже Сояк.

Тоді як ПЛР-метод є надійнішим і сьогодні має переконливий вплив, але й цього разу є ймовірність помилки. Лікарка розповіла, що у 25% випадків тестування ПЛР-методом зустрічаються хибнонегативні результати. Тобто, 25% з обстежуваних, які отримали негативний результат, все одно можуть бути носіями вірусу.

"Це просто похибки самого методу, — пояснила епідеміологиня. — Це потрібно розуміти. Але, якщо ми отримуємо позитивний результат ПЛР, це майже 100% наявність вірусу. Виходить, що хибнонегативних тестів у ПЛР-методі більше, ніж хибнопозитивних. Тому, якщо ми отримуємо позитивний аналіз ПЛР, це на 99-100% означає, що ми хворі".

Нагадаємо, лікарка розповіла, через скільки місяців стихне епідемія коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини