Головна Новини Суспільство медицина Лікар назвав найнебезпечніші симптоми коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвав найнебезпечніші симптоми коронавірусу

Кілька симптомів можуть свідчити про тяжкий перебіг коронавірусу

7 грудня 2020, 07:10 comments2000
Поділіться публікацією:

Про важку форму коронавірусної хвороби говорять ряд певних симптомів. Про це розповів лікар Тарас Жиравецький в інтерв'ю ТСН.

Лікар назвав найнебезпечніші симптоми коронавірусу

Фото з відкритих джерел

За словами лікаря, один з найнебезпечніших симптомів — постійна висока температура, яка не знижується до 5-6 дня. Також про тяжкий перебіг хвороби свідчить те, що хвора людина не може встати з ліжка, у неї спостерігається задишка. Тому потрібно звернути увагу на показники сатурації, пульсу, частоти дихання, та й в цілому — наскільки пацієнт активний.

А ось втрата нюху — як додатковий симптом коронавірусної хвороби, є одним із безпечних. Лікар каже, що клінічно для медиків він не має значення.

Відзначається, що в більшості випадків при коронавірусі підвищується температура в перші два дні. У декого може виникнути гіпотеріоз або субклінічний гіпотеріоз — знижена функція щитовидної залози. В такому випадку температура може бути нижче 36,6.

"І коли у них температура підіймається до 37, 36,9 — то лікар каже, що норма. Але для таких пацієнтів це не зовсім так. Або може бути стрибок температури день-два, потім 5 днів може бути спокій, а потім може бути приєднання бактеріальної інфекції та другий стрибок температури. Тоді для нас це значно небезпечніше", — пояснив Жиравецький.

Лікар резюмує, що найчастіше ускладнення коронавірусної інфекції супроводжуються підвищеною температурою. Але є і виключення — все залежить від особливостей організму.

Як повідомляв портал "Коментарі" раніше, лікар розповів, коли можна очікувати пік коронавірусу в Україні. І це не грудень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини