Головна Новини Суспільство медицина Ляшко розповів, скільки вакцинацій в місяць зможуть проводити в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ляшко розповів, скільки вакцинацій в місяць зможуть проводити в Україні

Головний санлікар Віктор Ляшко повідомив, що вакцинація від коронавірусу в Україні має розпочатися після 15 лютого

13 лютого 2021, 20:25
Поділіться публікацією:

Україна повинна отримати 500 тис. перших доз вакцини AstraZeneka від коронавірусу починаючи з 15 лютого. Препарат закуплений за державні кошти через посередника Crown Agents. Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Ляшко розповів, скільки вакцинацій в місяць зможуть проводити в Україні

Вакцина від коронавірусу. Фото із відкритих джерел

За словами головного санлікаря, до червня 2021 року країна щомісяця отримуватиме по мільйону доз вакцин, з червня — по 2 мільйони на місяць. За оптимістичним сценарієм, щеплення в Україні почнуть робити на наступний день після отримання вакцини. Тобто, якщо вакцина прийде 15 лютого, 16 вже можуть фізично почати робити щеплення.

Віктор Ляшко повідомив, що наша країна зможе проводити до 5 млн вакцинацій від коронавірусу в місяць, а в майбутньому вийде збільшити їх число ще на 5-7 млн. Про це Ляшко розповів під час форуму "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді", пише "Інтерфакс-Україна".

За словами головного санлікаря, мобільна бригада в день може проводити до 100 щеплень, пункт щеплень — близько 30 вакцинацій. На першому етапі в МОЗ планують запустити 375 мобільних бригад, в майбутньому їх кількість збільшать до 600. Мобільні бригади та пункти вакцинації зможуть проводити близько 4,5-5 млн вакцинацій в місяць, зазначив Ляшко.

Також головний санлікар зазначив, що в Україні є можливість підключити 11 тис. кабінетів щеплень, якщо в цьому буде необхідність.

Раніше "Коментарі" писали, що Україну по-новому поділять на карантинні зони. Наступного тижня уряд повинен прийняти постанову про адаптивний карантин, згідно з яким Україну по-новому поділять на карантинні зони, з присвоєнням кожній зоні свого кольору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вччеслав

14 лютого 2021, 09:27

Питушара сказала, так и будет.


Новини