Головна Новини Суспільство медицина Крим розпочав вакцинацію проти коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Крим розпочав вакцинацію проти коронавірусу

Кримські медики використовуватимуть російську вакцину Sputnik V

15 грудня 2020, 16:10
Поділіться публікацією:

Окупована кримська влада оголосила про початок вакцинації населення проти COVID-19. Найближчим часом щеплення мають провести 500 людям. Згідно з чергою, перших вакцинуватимуть медиків,  які працюють з пацієнтами, хворими на коронавірус. Про це повідомили в пресслужбі влади Криму.

Крим розпочав вакцинацію проти коронавірусу

У Криму почалася вакцинація від COVID-19

Невдовзі до півострова доставлять ще близько однієї тисячі доз вакцини. В перший день планується зробити щеплення 30 — 50 особам. Надалі щоденна кількість вакцинованих залежатиме від обсягів поставки препаратів.

За словами глави Республіки Крим Сергія Аксьонова, список категорій громадян, яким робитимуться щеплення, буде розширюватися у міру надходження вакцини.

Аксьонов відзначив, що масова вакцинація буде проводитися в поліклініках.

Кримські медики використовуватимуть російську вакцину Sputnik V.  Наразі її ефективність не доведена, адже повноцінних клінічних випробувань вакцина так і не пройшла. До того ж частина добровольців, які отримали дозу препарату, все одно інфікувались коронавірусом.

Раніше повідомлялося, що білоруський бюджет на 2021 рік передбачив близько п'ятдесяти мільйонів білоруських рублів на закупівлю російської вакцини. Частина цих грошей також піде на розробку вітчизняного препарату. Влада планує вакцинувати близько двох мільйонів громадян. 

Сайт "Коментарі" також рекомендує прочитати, як зрозуміти чи дитина хворіла на COVID-19. За словами лікаря Євгена Комаровського, зовнішньо це важко визначити, адже діти, підлітки, молоді люди у більшості випадків легше переносять коронавірус, ніж більш зрілі пацієнти.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини