Кожен четвертий житель Землі може частково або повністю залишитися без слуху, - ВООЗ

У ВООЗ очікують, що близько 2,5 млрд осіб матимуть проблеми зі слухом через 30 років

Згідно з прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) кожен четвертий житель Землі вже в 2050 році може частково або повністю залишитися без слуху. У звіті організації йдеться, що кількість таких людей може досягти 2,5 млрд чоловік.

У ВООЗ акцентують увагу на важливості поліпшення доступу до різних методів лікування і профілактики проблем зі слухом серед людей в усьому світі. Крім того, в звіті відзначають, що в багатьох країнах люди з проблемами зі слухом все ще не можуть оперативно отримати кваліфіковану медичну допомогу, що призводить до погіршення ситуації. Так, мова йде про країни з низьким рівнем доходів, в яких люди відмовляються звертатися до отоларинголога (ЛОРа).

Фахівці ВООЗ кажуть, що масової втрати слуху серед населення нашої планети можна уникнути, якщо проводити активну роботу в цьому напрямку. Наприклад, на думку фахівців, запобігти втраті слуху у дітей можна за допомогою вакцинації, а також, якщо проводити роботу з мамами новонароджених.

У ВООЗ заявляють, що проблема втрати слуху з кожним роком набуває все більших масштабів і все складніше впоратися з наслідками хвороб, які вчасно не лікували.

Нагадаємо, раніше втручання і сучасні технології допомагають дітям з порушенням слуху бути здоровими, щасливими і здатними повністю реалізувати свій потенціал. "Чим раніше дитина з проблемою слуху діагностується і отримує індивідуальне навчання мови, слуховий апарат, імплантати або інше лікування, тим більш імовірно, що його мовні навички та розвиток не постраждають", - каже аудіолог Елісон Граймс.