Головна Новини Суспільство медицина Коронавірус на спаді. Степанов пояснив, чому січневий локдаун не скасують
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус на спаді. Степанов пояснив, чому січневий локдаун не скасують

За словами очільника МОЗ, після Нового року прогнозується не тільки збільшення кількості хворих на коронавірус

28 грудня 2020, 11:42
Поділіться публікацією:

Згідно зі статистикою, сьогодні в Україні зафіксували 4 385 нових випадків коронавірусного захворювання COVID-19. Попри те, що коронавірус йде на спад, в Міністерстві охорони здоров'я не планують скасовувати або переносити посилений січневий карантин. Про це заявив міністр Максим Степанов.

Коронавірус на спаді. Степанов пояснив, чому січневий локдаун не скасують

Максим Степанов - фото з відкритих джерел

"Те, що стосується проведення жорсткого карантину з 8 по 24 січня, Міністерство охорони здоров'я не збирається вносити зміни", — сказав очільник МОЗ.

Міністр вважає, що важливо максимально знизити навантаження на медичну систему країни, адже після новорічних святкувань очікується підвищення кількості інфікованих коронавірусом, і плюс до всього сезонний спалах грипу.

Максим Степанов також повідомив, що за минулий тиждень було зафіксовано 59 381 випадок зараження COVID-19 на противагу 70 327 від попереднього тижня. Міністр вважає, що такому результату сприяли карантинні заходи, затверджені Кабінетом Міністрів України.

Міністр охорони здоров'я також розповів, чому зменшується кількість ПЛР-тестів. Чиновник пов'язує це зі збільшенням експрес-тестів на антигени.

Нагадаємо, що уряд України визначилося з датами посилення карантинних обмежень в Україні. Посилений карантин буде діяти з 8 по 24 січня. Глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль назвав його "зимовими канікулами заради безпеки".

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Національна академія наук України назвала можливі причини спаду коронавірусної хвороби в країні. За словами експертів, люди почали розуміти, що треба берегтися від коронавірусу. Також громадяни почали виконувати рекомендації лікарів і Міністерства охорони здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини