Головна Новини Суспільство медицина Кому не варто робити щеплення від коронавірусу: порада лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Кому не варто робити щеплення від коронавірусу: порада лікаря

Лікар пояснив, чи слід вакцинуватися тим, хто вже перехворів на COVID-19

4 лютого 2021, 06:30 comments2486
Поділіться публікацією:

В Україні от-от має розпочатися масова вакцинацію від коронавірусу, як повідомляє МОЗ. Але деяким категоріям осіб можна обійтися від щеплень. Про це заявив український лікар Тарас Жиравецький в інтерв’ю УНІАН.

Кому не варто робити щеплення від коронавірусу: порада лікаря

Вакцинація проти коронавірусу в Україні. Фото з відкритих джерел

За його словами, до таких осіб належать діти й ті, хто вже перехворів на коронавірусну інфекцію.

"Дітей я б не радив вакцинувати, адже у них перебіг хвороби проходить досить легко, — заявив лікар Жиравецький. — Також не варто вакцинувати тих, хто вже перехворів, бо вдруге захворіти практично неможливо. Я, наприклад, вакцинуватись не буду, бо перехворів і маю антитіла".

Медик розповів, що будь-яка вакцина передбачає специфічні побічні дії. Тож після щеплень, як і раніше, можуть вмирати люди. Й це, каже лікар, буде відбуватися й надалі. На думку Жиравецького, конче необхідно перед застосуванням вакцини провести обстеження хворого.

"Тут питання, кому і як вводити, — зазначає лікар. — Якщо перед щепленням не роблять повного обстеження пацієнта, може бути реакція на вакцину. Адже в людини можуть бути якісь захворювання, про які вона й не здогадувалася".

Нагадаємо, президента України Володимира Зеленського і ще кількох посадовців можуть вакцинувати поза чергою. Як пояснили в МОЗ, у подібного рішення є проста причина: на сьогодні дуже багато людей відмовляється від вакцинації. Вчені ж переконані, що для перемоги над коронавірусом слід зробити щеплення щонайменше половині населення планети. Саме тому вакцинація президента може стати прикладом для багатьох пересічних українців.

Як повідомлялося, названо дату, коли в Україні почнеться вакцинація від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини