Головна Новини Суспільство медицина Коли можна буде записатися на вакцинацію від COVID-19 в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли можна буде записатися на вакцинацію від COVID-19 в Україні

Зареєструватися в чергу на щеплення від коронавірусу можна буде в онлайн-режимі

23 лютого 2021, 13:35
Поділіться публікацією:

В Україну вже надійшла перша партія вакцини від коронавірусу. Відповідно скоро можна буде записуватися в черги та чекати на щеплення. Коли почнуть реєструвати всіх охочих, розповідає заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер.

Коли можна буде записатися на вакцинацію від COVID-19 в Україні

Вакцинація від COVID-19 в Україні: коли можна буде записатися в чергу. Фото: rbk.ru

За його словами, реєстрація громадян розпочнеться вже з першого березня. Українці зможуть записатися на вакцинацію в режимі онлайн.

Згідно з планом, спочатку вакцинуватимуть медичних працівників, які безпосередньо контактують з хворими на COVID-19. Наступними будуть особи, які проживають в будинках для людей похилого віку та обслуговуючий персонал цих закладів. За ними в черзі — військовослужбовці в зоні проведення ООС.

Останніми вакцинуватимуть громадян віком від 18 до 59 років, які не входять до груп-винятків.

Ярослав Кучер повідомив, що досвід інших країн, які вже провели вакцинацію, допоможе Україні уникнути деяких помилок.

Нагадаємо, що вакцина проти коронавірусу Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування, яку вчора зареєструвало Міністерство охорони здоров'я України, виготовляють в Індії. За даними ЦГЗ, цю вакцину для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, а також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія. Детальніше про цю вакцину можна прочитати в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що ВООЗ виплачуватиме компенсації людям, у яких будуть побічні ефекти на COVID-вакцини. Йдеться про жителів 92 країн, які беруть участь в міжнародній програмі COVAX. Як це відбуватиметься та чому організація прийняла таке рішення, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини