Головна Новини Суспільство медицина Інфекціоніст повідомила про "помолодшання" смертності від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Інфекціоніст повідомила про "помолодшання" смертності від COVID-19

Ольга Голубовська помітила, що хворих на коронавірус стає все більше серед молодих людей

4 грудня 2020, 14:55
Поділіться публікацією:

За останній період рівень захворюваності та смертності в Україні на COVID-19 помолодшав. Зросла кількість хворих на коронавірус серед людей віком до шістдесяти років. Про це розповіла провідний інфекціоніст Ольга Голубовська. 

Інфекціоніст повідомила про "помолодшання" смертності від COVID-19

Інфекціоніст повідомила про "помолодшання" смертності від COVID-19. Фото: zik.ua

“(...) зараз спостерігаємо в клініці у нас явні тенденції до підвищення захворюваності у більш молодих осіб, і до підвищення смертності у цих молодих осіб. Ви побачите через кілька тижнів, коли ця статистика трішечки підтягнеться, що у нас смертність у віці до 60 років, швидше за все, виросте, і ми це бачимо по клініці”, — розповіла прогнози Голубовська.

Експерт повідомила, що поки цю тенденцію помічають тільки працівники інфекційних відділень. Але невдовзі про неї розповідатиме офіційна статистика.

Нагадаємо, що доктор медичних наук та Заслужений лікар України Ольга Голубовська нещодавно захворіла на коронавірус. Її стан оцінюють як середньої тяжкості. Жінку вже госпіталізували в одну з приватних клінік столиці. Де саме заразилася лікарка, невідомо.

Раніше експерт пояснювала, що взимку хворіти на коронавірус найбільш небезпечно. Це пов’язано з тим, що саме в осінньо-зимовий період людина може отримати найбільші дози збудника. Вона підмітила, що влітку ситуація з поширенням коронавірусної інфекції була набагато легшою. В літній період було менше пацієнтів із діагностованою тяжкою формою COVID-19.

Сайт “Коментарі” рекомендує прочитати думку інфекціоніста Євгена Дубровського, як можна зупинити епідемію коронавірусу в Україні. За його словами введення жорсткого карантину в цьому не допоможе.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини