Індійський штам коронавірусу: чи допоможуть антитіла

Український лікар розповів, чи буде діяти вакцина проти індійського штаму коронавірусу та чи захищені ті, хто перехворів раніше

Імунолог Борис Донський заявив, що той, хто вже хворів на коронавірус або вакцинувався, більш захищений від індійського штаму Covid-19, який може прийти в Україну. Про це лікар розповів у ефірі телеканалу "Україна 24".

За словами Донського, антитіла тих, хто вакцинувався або перехворів раніше, можуть допомогти. Лікар зазначив, що на поточний момент поки немає достовірної інформації.

"У будь-якому випадку люди, які перехворіли на родинні штами коронавірусу, будуть більш захищені, ніж ті, хто не вакцинувалася і не хворів, - впевнений імунолог. - Але наскільки цей захист буде ефективним, від чого саме він буде захищати - від гірших прогнозів або від інфікування, - на жаль, ми поки не знаємо".

Нагадаємо, в Держпродспоживслужбі повідомили про новий штам коронавірусу, який в травні 2021 року може з'явиться в Україні. Поширення нового штаму коронавірусу, так званого індійського, викликає тривогу. Його помітили не тільки в Індії, а й у Туреччині. За прогнозами, в травні індійський штам буде в Україні, оскільки люди повернуться з відпусток із цих країн.

Як повідомляв портал "Коментарі" раніше, Індію потряс "коронавірусний шторм". Добовий приріст захворюваності продовжує бити рекорди. У країні продовжує активно зростати кількість нових випадків захворювання, а медичного обладнання та ліжок не вистачає. Через великий наплив хворих в лікарнях Делі вже немає місць і пацієнтам відмовляють у допомозі. Медичного обладнання та ліжок не вистачає, і люди вмирають через брак кисню. Лікарі зізнаються, що не можуть впоратися з такою кількістю хворих пацієнтів.