Індія розпочала вакцинацію дітей, намагаючись запобігти сплеску Omicron

Індія розпочала вакцинацію дітей віком від 15 до 18 років

Індія розпочала вакцинацію дітей віком від 15 до 18 років проти коронавірусу в понеділок, 3 січня, оскільки країна швидко розширює свої зусилля щодо щеплення, щоб охопити найбільшу у світі підліткову популяцію на тлі побоювань, що варіант Omicron спричинить новий сплеск інфекцій. Про це повідомляє Reuters.

У понеділок, 3 січня, влада повідомила про 33 750 нових випадків COVID-19 і 123 смерті. Загальна кількість випадків швидкого поширення варіанту Omicron, виявленого в Індії, склала 1700, повідомило міністерство охорони здоров’я.

Шкільні органи отримали наказ повідомляти державні органи про свої щоденні дані про щеплення.

"Дітям будуть даватися вакцини в їхніх школах. Вони також можуть піти в центри вакцинації і отримати дозу...", – сказав Джай Пракаш Шівахаре, комісар охорони здоров’я в штаті Гуджарат.

Кілька країн, включаючи Сполучені Штати , Велику Британію та Південну Корею , за останні тижні помітили випадки інфекцій серед дітей, які сприяли росту випадків захворювання, тому країни закликали батьків вакцинувати своїх дітей.

Влада штату Гуджарат, який є рідним штатом прем'єр-міністра Нарендри Моді, сподівається дати першу дозу 3,6 мільйонам дітей цього тижня.

"У нас є можливості та вакцини, щоб охопити більшість дітей. Ми звертаємося до батьків із закликом співпрацювати та забезпечити, щоб діти були вакциновані якомога раніше", – сказав Шівахаре.

За оцінками Агентства ООН з питань дітей ЮНІСЕФ, Індія має найбільшу в світі популяцію підлітків, їх близько 253 мільйонів.

Тисячі дітей, багато з яких у супроводі батьків, з раннього понеділка стояли в чергах біля шкіл, медичних центрів та спеціальних оздоровчих таборів, щоб отримати першу дозу вакцини.

Уряд дає дітям лише вакцину Covaxin від Bharat Biotech, оскільки це єдина вакцина з переліком екстреного використання для вікової групи 15-18, заявило минулого тижня міністерство охорони здоров’я.

Дорослі в Індії отримують Covaxin, вакцину AstraZeneca, яка позначається як Covishield, і щеплення Sputnik V.

Як повідомляли раніше "Коментарі", медичний радник Білого дому повідомив, коли хвиля штаму Omicron досягне піку.