Головна Новини Суспільство медицина Хороші новини: лікар дав позитивний прогноз по коронавірусу в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Хороші новини: лікар дав позитивний прогноз по коронавірусу в Україні

Експерт поділився з українцями гарною новиною

30 грудня 2020, 18:59 comments1097
Поділіться публікацією:

Голова Львівського діагностичного центру Тарас Жиравецький заявив, що число хворих на COVID-19 з кожним днем зменшується. Про це медик написав на своїй сторінці в соціальних мережах.

Хороші новини: лікар дав позитивний прогноз по коронавірусу в Україні

Коронавірус в Україні. Фото: freepik

"Плюс в тому, що зменшується кількість пацієнтів, у яких ми діагностуємо COVID. Тобто кількість таких пацієнтів у нас різко зменшується в країні. Пов'язано це з тестуванням, з бажанням людей йти тестуватися або з можливістю тестуватися. Але, дійсно, кількість зменшується ", — пояснив фахівець.

А ось що залишається без змін, так це число госпіталізацій. За словами експерта, кількість госпіталізацій "скаче" — показник то зменшується, то знову починає рости. Саме з цієї причини рано стверджувати, що вже все добре.

Але на цьому гарні новини ще не закінчуються: Жиравецький сказав, що в українських аптеках можна знайти більшість препаратів, які необхідні для лікування наслідків коронавірусної інфекції. Якщо порівнювати з тією ситуацією, яка була ще кілька місяців тому, то це не може не радувати.

Заключна позитивна новина полягає в тому, що Україна вже пройшла пік другої хвилі коронавірусу, і можна припускати, що це вже спад.

Жиравецький підсумував, що поступово кількість хворих буде зменшуватися, хоча б з тієї причини, що багато людей вже перехворіли. І багато ще перехворіє на спаді другої хвилі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка ситуація з коронавірусом буде в 2021 році. Згідно із заявою Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) гостра фаза коронавірусної інфекції буде протягом усього наступного року. Однак влітку 2021-го можна очікувати помітних поліпшень в ситуації з вірусом. Таку заяву в прямому ефірі телеканалу Україна 24 зробив глава Національної технічної групи з питань імунопрофілактики Федір Лапій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини