Хід пандемії COVID-19 може змінитися: вчені назвали причину

Американські вчені дослідили нові штами коронавірусу і прийшли до невтішних висновків

Дослідження вчених Центрів із контролю і профілактики захворювань США (CDC) попереджають, що виявлені штами коронавірусу можуть привести до швидкого зростання нових випадків. Про це передає CNN.

За словами вчених, нові варіанти коронавірусу можуть "небезпечно прискорити траєкторію пандемії". Як розповіла директор CDC доктор Рошель Валенські, штами викликають занепокоєння, адже прогресують.

"Триваюче поширення варіантів Covid-19, які є більш здатні до передавання, може поставити під загрозу прогрес, якого ми досягли за останній місяць, якщо ми послабимо пильність", - зазначила експерт.

Зокрема, більш схильний до передачі так званий "британський штам" коронавірусу. Саме цей варіант може переважати в березні, прогнозують американські вчені.

Вкотре медики закликають не забувати про заходи протидії: маски, соціальна дистанція, уникнення скупчення людей і погано вентильованих приміщень, ізоляція хворих. Адже чим менше буде випадків, тим менше можливостей для поширення цих штамів і менше шансів для появи нових варіантів вірусу.

Нагадаємо, вчені в США провели дослідження і визначили найнадійнішу маску під час пандемії COVID-19 - вона забезпечує захист на 92%. Ці експериментальні дані підтверджують, вважають вчені, що всі люди у віці від 2 років і старше повинні носити маски в громадських місцях і в разі присутності сторонніх людей у вас в будинку.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", в Україні вперше доведеться облаштувати мобільний госпіталь. Це вимушений захід через критичну ситуацію з коронавірусом в одному з регіонів.