Головна Новини Суспільство медицина Грип в Україні: за тиждень майже 200 тисяч хворих
commentss НОВИНИ Всі новини

Грип в Україні: за тиждень майже 200 тисяч хворих

Всього з початку епідемічного сезону з 28 вересня по 22 листопада 2020 року на грип перехворіли 3,4% населення країни; госпіталізовані 1,5% хворих осіб, з них 7486 - діти до 17 років.

2 грудня 2020, 19:58
Поділіться публікацією:

З 23 листопада до кінця місяця на грип захворіло тиждень майже 200 тисяч осіб, з них понад 35% — діти у віці до 17 років. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Грип в Україні: за тиждень майже 200 тисяч хворих

Фото з відкритих джерел

"Інтенсивний показник захворюваності становить 524,5 на 100 000 населення, що на 8,6% більше за епідемічний поріг по Україні", — йдеться в повідомленні.

Як уточнили в пресслужбі показник захворюваності цього року вище попереднього. Повідомлень про летальні випадки на цей час невідомо.

За минулий тиждень проти грипу вакциновано понад 17 тисяч осіб. З початку сезону захворюваності проти грипу вакциновано понад 100 осіб.

Всього з початку епідемічного сезону з вересня по кінець листопада цього року перехворіло понад 3% населення країни; госпіталізовані 1,5% хворих осіб, з них понад 7000 — діти до 17 років.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що грип є респіраторною інфекцію носа, горла, а іноді і легких, викликаний будь-яким з трьох штамів вірусів грипу — A, B або C. Викликає важкий кашель і підвищення температури. Захворювання особливо поширене в період з листопада по березень. Видання привело кілька прикладів, що потрібно робити, якщо ви захворіли на грип, а в родині є маленька дитина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини