Гонконг планує вбити 2000 хом'яків через побоювання щодо Covid

Гонконг вдається до такий дій через побоювання, що тварини можуть передавати COVID-19 людям

Гонконг хоче, щоб зоомагазини та власники хом’яків віддали своїх домашніх тварин, щоб позбутися побоювань, що гризуни можуть передати COVID-19 людям. Про це повідомляє Insider.

Про директиву уряду Гонконгу було оголошено у вівторок, 18 січня, після того, як 11 хом’яків у зоомагазині Little Boss в районі Козуей-Бей дали позитивний результат на COVID-19, повідомляє South China Morning Post. У SCMP повідомили, що хом’яків тестували після того, як власник магазину захворів на COVID-19.

За оцінками, 2000 хом’яків будуть піддані евтаназії. Крім того, призупинено ввезення всіх дрібних тварин до Гонконгу.

Леунг Сіу-фай, міський директор сільського господарства, рибальства та охорони природи, сказав SCMP, що люди, які купили хом’яків з 22 грудня, зобов’язані здавати своїх домашніх тварин.

"Ми оцінили, що ризики є відносно високими, і тому прийняли рішення на основі стурбованості щодо громадського здоров’я. Ми закликаємо всіх власників домашніх тварин суворо дотримуватися гігієни під час проводження часу зі своїми домашніми тваринами", – сказав Люнг.

Зараз Гонконг повідомляє в середньому про 12 нових випадків зараження COVID-19 щодня. Загальна кількість інфікованих COVID-19 у місті з початку пандемії становить 13 048.

За даними Центру контролю та профілактики захворювань США, ризик передачі від тварин COVID-19 своїм власникам низький.

"На даний момент немає доказів того, що тварини відіграють важливу роль у поширенні SARS-CoV-2, вірусу, який викликає COVID-19, серед людей", - йдеться в повідомленні на веб-сайті CDC.

У CDC додали, що є задокументовані випадки захворювання тварин на COVID-19 після тісного контакту з людьми, які хворіли на COVID-19. Повідомляється, що минулого року кілька тварин у зоопарках Чикаго та Денвера заразилися вірусом.

Як повідомляли раніше "Коментарі", експерт пояснив, чи може кіт захворіти на Covid-19 і передавати вірус.