Експерт розповіла, чому відіспатися у вихідні – погана ідея, яка боляче б'є по організму

На вихідні краще дотримуватися встановленого раніше режиму дня

Від багатьох нерідко можна почути фразу "Відісплюсь на вихідних". Адже через важкі умови роботи не всім вдається мати здоровий повноцінний сон і висипатися щодня. Ось тільки мало хто знає, що відключити будильник і добре відіспатися у вихідні дні - це не зовсім хороша витівка, яка може принести чимало проблем вашому організму. Зокрема, це може зашкодити вашому режиму сну, якого вже звик ваш організм. У результаті, ви ризикуєте заробити собі безсоння. Як передає портал "Коментарі", про це розповів експерт зі сну Стефані Ромішевські, пише "Express".

Стефані зазначила, що мозку складно зосередитися і зрозуміти, коли потрібно включатися в роботу, коли ви занадто довго спите. У результаті, коли ви довго лежите, мозок це сприймає за додатковий сон, навіть якщо ви пізно лягли спати і відчуваєте, що не виспалися.

Говорячи про підтримку режиму сну, експерт радить тренувати свій організм спеціальними підготовками, а саме відкласти подалі всі гаджети, готуючись до сну. Мінімум за годину бажано перестати дивитися телевізор, гортати стрічку в соцмережі або сидіти перед ноутбуком.

Фахівець зі зміни поведінки доктор Рошан Мохідін вважає, що краще буде, якщо ви не відмовитеся від свого режиму навіть у вихідний день. Не варто проводити в ліжку більше часу, ніж потрібно вашому організму, щоб не з'явився стрес. Рошан Мохідін додав, навіть тим, хто працює вдома і йому не потрібен час на приготування до роботи і час на те, щоб дістатися на роботу, краще не випадати зі свого режиму і відмовитися від витівки, щоб кілька додаткових годин повалятися в ліжку.

Читайте також на порталі "Коментарі – лікарі розповіли, які продукти забезпечать здоровий сон.