Лікар Комаровський розкрив три секрети про здоров'я дітей: батькам на замітку

Євген Комаровський нагадав батькам, як виростити здорових дітей

Український лікар-педіатр Євген Комаровський часто ділиться з українцями корисними порадами. Так, в цей раз лікар опублікував на своїй сторінці в Instagram пост, в якому розповів, що потрібно кожній дитині для кращого здоров'я.

Доктор Комаровський впевнений, що дитина 3-4 років щодня повинна отримувати:

- обмеження екранного часу - не більше 60 хвилин;

- фізична активність - приблизно три години на день, з них один годину активних занять;

- гарна якість сну - 10-13 годин.


Літо на дачі для цього ідеально. Користувачі справедливо відзначають, що для кращого здоров'я мама повинна отримувати годин 8 безперервного сну, сніданок, обід і вечерю за розкладом, а не все відразу і після відбою всієї родини і прибирання квартири.

А ще дуже важливо, щоб дитина добре їв. Тільки добре не дорівнює багато і не дорівнює "порожній тарілці". Добре значить різноманітно, з овочами і фруктами в раціоні, з цільними злаками. А то, що зараз надають в державних садках - 47 грамів цукру в день трьохлітки (це 9 шматків рафінаду). За умови, що ВООЗ рекомендує добове споживання цукру дітям обмежити на рівні ~ 20 грам.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Комаровський попередив про "літні" віруси, що викликають небезпечне захворювання. Лікар розповів про віруси, що проявляють себе в літній період і можуть привести до такого небезпечного захворювання як менінгіт - це запалення м'якої і павутинної оболонок мозку. Це захворювання може дати серйозні ускладнення, якщо вчасно не почати лікування. Наприклад, хворий може оглухнути, у нього можуть з'явитися напади епілепсії, а у дітей можуть бути проблеми з розумовим розвитком.