Головна Новини Суспільство медицина Чому українцям важливо вакцинуватися від коронавірусу — експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому українцям важливо вакцинуватися від коронавірусу — експерт

Депутат порівняла коронавірус з епідемією віспи у ХVIII столітті

15 лютого 2021, 12:58
Поділіться публікацією:

Вакцинація від коронавірусу наразі є єдиною можливістю подолати пандемію. Таку думку для порталу "Коментарі" висловила народний депутат від фракції "Слуга народу" Олена Мошенець.

Чому українцям важливо вакцинуватися від коронавірусу — експерт

Вакцинація — єдиний спосіб перемогти коронавірус. Фото: BBC Україна

На думку політика, хвороба COVID-19 є "віспою сучасності". Як відомо, наприкінці ХVIII століття епідемія віспи забрала мільйони життів по всій Європі. Хворобу вдалося подолати завдяки винаходу вакцини — її автором став лікар Джеймс Фіппс. Препарату від віспи, як нині й більшості вакцинам від коронавірусу, довіряли із надзвичайною обережністю, вакцинуватися хотів не кожен. Утім, лише завдяки профілактичним щепленням хворобу змусили відступити.

"Сам лікар [Фіппс] не заробив на винаході нічого, окрім недовіри вчених та цькування сучасників", — пояснює Мошенець.

На такому простому прикладі депутат проводить паралелі із сучасністю. Олена Мошенець переконана — саме завдяки вакцинації нині дуже важко зустріти хворих із тифом, поліомієлітом, епідемічним паротитом тощо. Коронавірус слід відправити до цієї ж когорти хвороб. Водночас є чимало країн світу, де значна частина населення просто відмовляється від щеплень проти COVID-19.

"Наприклад, у Франції, згідно з дослідженням компанії Kantar, противників щеплень — 37% дорослих. У Болгарії їх близько 50%, у Швеції — понад 60%. А в Танзанії — країні  з населенням більш ніж 56 млн осіб —  взагалі відмовилися від вакцинації. На жаль, Україна також у цьому списку", — розповідає політик.

На думку 40% громадян, переконана Мошенець, дуже впливає російська дезінформація, пов’язана і із вакцинацією, і із коронавірусом зокрема. Нардеп гадає, що пояснень про необхідність зробити щеплення від COVID-19, важливість такої профілактики, плюси та мінуси препаратів в українському медіа-просторі має бути набагато більше.

"Для формування колективного імунітету проти COVID-19 потрібно, щоб близько 70% жителів країни перехворіли або вакцинувалися від коронавірусу, — повторює слова представників ВООЗ Олена Мошенець. — Вакцинація від COVID-19 — це єдиний спосіб подолати пандемію".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що уже із 15 лютого в Україні має розпочатися масова вакцинація населення від коронавірусу. Першими препарат отримають працівники медичної сфери, які лікують ковідних хворих.

Також на порталі можна дізнатися, чому лікар Комаровський розкритикував російську вакцину "Спутник V". Між іншим, препарат виробництва РФ офіційно заборонили реєструвати та використовувати на території України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Владимир

18 лютого 2021, 21:16

Тебе надо, так иди и вакцинируйся

Андрей

18 лютого 2021, 10:29

Я бы лучше врачей послушал , а не экспертов-полтиков


Новини