Головна Новини Суспільство медицина Чи потрібен вітамін С і цинк при коронавірусі: з'явилося нове дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи потрібен вітамін С і цинк при коронавірусі: з'явилося нове дослідження

Вчені розповіли, чи можуть вітамін С і цинк допомогти в боротьбі з COVID-19

13 лютого 2021, 00:01 comments1661
Поділіться публікацією:

Навіть у значних дозах вітамін С і цинк не зможуть забезпечити пацієнтові швидке одужання від коронавірусу. Хоча в Мережі про ці речовини існує чимало міфів. Як передає СNN, відсутність особливої користі цих добавок при COVID-19 продемонструвало дослідження, опубліковане в науковому виданні JAMA Network Open 12 лютого.

Чи потрібен вітамін С і цинк при коронавірусі: з'явилося нове дослідження

Чи є користь від цинку та вітаміну С. Фото з відкритих джерел

Незважаючи на популярне використання вітаміну С і цинку для боротьби або зменшення тяжкості вірусних застуд і грипу, нове дослідження показало: ці дві добавки не принесли користі людям, ізольованим вдома з COVID-19.

Результати були настільки не приголомшливими, що дослідження було припинено достроково.

"На жаль, ці дві добавки не відповідали галасу навколо них", — заявила доктор Ерін Мічос з Госпіталю Джонса Хопкінса (США).

Високі дози цинку, аскорбінової кислоти (вітамін С) або обох добавок не зменшили симптоми коронавірусної інфекції, зазначили медики.

Однак велика кількість цих речовин викликала деякі неприємні побічні ефекти у пацієнтів, серед яких нудота, діарея і спазми шлунку.

Повідомляється, що вітамін C є визнаним антиоксидантом і відіграє важливу роль у підтримці імунної системи. Однак він не лікує симптоми хвороб, наприклад, застуди. А, за даними Національного інституту здоров'я США, використання вітаміну С після появи симптомів застуди і зовсім не допомагає.

Тоді як цинк можуть застосовувати в перший день захворювання застудою, але потрібно пам'ятати про ризики. Більше 40 мг цинку щодня може викликати сухість у роті, нудоту, втрату апетиту і діарею.

Як повідомлялося раніше, інфекціоніст назвала нову групу ризику при COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

vvv

13 лютого 2021, 17:07

Секс на одну ночь - без денег и отношений, это реально. Тысячи женщин хотят просто потрахаться (многие замужем). Все фото реальные, просто лайкай и сам увидишь что будет;), пользуйся ----- http://srt.vg/vpoiske


Новини