Головна Новини Суспільство медицина Чи може переносити коронавірус людина, яка перехворіла — відповідь вчених
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може переносити коронавірус людина, яка перехворіла — відповідь вчених

Антитіла не є показником повного позбавлення від коронавируса в організмі

14 січня 2021, 17:25
Поділіться публікацією:

Люди, які перехворіли на коронавірус і отримали антитіла, все одно можуть залишатися переносниками хвороби. Про таке дослідження британських учених пише Reuters.

Чи може переносити коронавірус людина, яка перехворіла — відповідь вчених

Можна залишитися заразним, навіть перехворівши на ковід. Фото із відкритих джерел

Медики з системи громадської охорони здоров'я Англії (PHE) впевнені: люди з антитілами після COVID-19 здатні переносити залишки вірусу в носі і горлі. Таким чином вони являють собою небезпеку в плані передачі хвороби іншим, ще здоровим людям. І це — незважаючи на те, що після одужання антитіла зазвичай захищають людину наступні 5-6 місяців.

Також, за словами вчених, вірогідність повторного захворювання коронавірусом тими, хто вже перехворів, дорівнює 83%. Такі результати показало дослідження SIREN, що проводилося із 18 червня до 24 листопада 2020 року.

"Навіть якщо ви вважаєте, що вже перехворіли і захищені, будьте впевнені, що є лише невелика ймовірність розвитку важких інфекцій. Але все одно існує ризик заразитися і передати інфекцію іншим", — підкреслила старший медичний порадник PHE Сьюзен Хопкінс.

Медики спостерігали за 6614 пацієнтами, що побороли COVID-19, і лише 44 людини повторно заразилися вірусом.

Повідомляється, що дослідники продовжать своє дослідження: щоб дізнатися, чи може вироблений природним шляхом імунітет (антитіла) працювати довше, ніж кілька місяців.

Професор імунології та інфекційних захворювань Единбурзького університету Елеонора Райлі вважає, що дані британських вчених лише підтверджують небезпеку коронавірусу.

"В цей момент кожен є потенційним джерелом зараження для інших і повинен поводитися відповідно", — заявила спеціалістка.

Раніше "Коментарі" розповідали, що народний депутат України вважає, ніби Україна спочатку могла придбати вакцину в 6 разів дешевше, ніж погодилася.

Також на порталі повідомляли, які сюрпризи, на думку лікарки Голубовської, готує суспільству коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

sex

15 січня 2021, 02:59

хочeшь тpаxнyть краcивую дeвкy?! Oдинoкие и Замyжниe oчень xoтят ceкca, здесь дают в пoпy и бeрyт в pот, без дeнeг и обязательств, все aнoнимнo и беcплaтнo, можешь убeдиться cам ----- http://srt.vg/club


Новини