Чому не можна лікувати немовлят антибіотиками

Антибіотики сповільнюють розвиток дітей

Лікувати немовлят антибіотиками небезпечно. Про це повідомила міжнародна група вчених.

Під час чергових досліджень науковці виявили, що діти, яких лікували антибіотиками, мали нижчий індекс маси тіла. Окрім того, у малят спостерігався сповільнений ріст та розвиток в порівнянні з однолітками.

Вчені також повідомили, що антибіотики шкодять переважно хлопчикам. Дівчата більш стійкі до сильних ліків. Поки вчені намагаються з'ясувати причину такої різниці.

В досліджені брали участь 1100 дітей з різних куточків світу. Вони отримували сильні ліки протягом перших чотирнадцяти днів після народження.

Науковці пов'язують сповільнений розвиток з порушенням мікробіому кишківника.

Окрім того, вчені зробили додатковий дослід на тваринах. Мишам пересадили мікробіом з кишківника новонароджених, які отримували антибіотики. Результати повторилися. Особини з пересадженим мікробіомом дуже повільно набирали вагу.

Нагадаємо, що десятки років поспіль у суспільстві існує теорія, що носіння бюстгальтерів під час сну є причиною виникнення проблем зі здоров’ям. Найстрашнішою жінки, звичайно ж, вважають рак молочної залози. Утім, значна частка людей також стверджує, що від звичайного ліфчику є певна користь. Спеціалісти пояснили, що ж у цьому правда, а що — ні. Деталі читайте на нашому сайті.

Також "Коментарі" раніше писали про гепатит А у дітей. Гепатит А (також званий хворобою Боткіна) викликається вірусом, який вражає печінку. Вірус гепатиту А живе в сечі, він поширюється, коли діти або дорослі вступають в контакт з об'єктами, продуктами харчування або водою, які були заражені вірусом. Інкубаційний період складає від двох до шести тижнів. Про симптоми та причини хвороби читайте в нашому матеріалі.