Головна Новини Суспільство медицина "Британський" штам заразніший на 74% - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

"Британський" штам заразніший на 74% - дослідження

Ця оцінка вчених підтверджує заяву прем'єр-міністра Бориса Джонсона про приблизно 70%

24 грудня 2020, 19:53
Поділіться публікацією:

Відповідно до британського дослідження, опублікованого в четвер, 24 грудня, новий варіант коронавірусу, виявлений у Великобританії, на 50-74% більш заразний. Автори висловлюють побоювання з приводу можливої кількості смертей і госпіталізацій. Про це пише Le Figaro.

"Британський" штам заразніший на 74% - дослідження

Фото: из открытых источников

На основі наявних попередніх даних в дослідженні робиться висновок, що варіант Sars-Cov-2 імовірно є причиною різкого збільшення числа випадків захворювання на південному сході Англії в останні тижні. Він може бути може на 50-74% більше "передаваним" (56% в середньому по трьох регіонах), ніж штам, який циркулював раніше. Про це заявив один з автором дослідження Нік Девіс, біолог Лондонської школи гігієни і тропічної медицини (ЛШТМ).

Ця оцінка, яка ще не була опублікована в науковому журналі й не проаналізована незалежними експертами, узгоджується з іншими даними (від 50% до 70%), пред'явленими в понеділок на прес-конференції.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон ще в минулі вихідні згадав про те, що "заразність" вище на 70%, і британська влада передала Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) дану оцінку.

Штам під назвою VOC 202012/01, вперше виявлений у вересні в Великобританії, має 22 мутації в геномі. Зокрема, одна, названа N501Y, розташована на рівні шипового білка коронавірусу, точки на його поверхні, яка дозволяє йому прикріплятися до клітин людини й проникати в них, тим самим граючи ключову роль в інфікуванні.

Нагадаємо, в Британії вчора виявили ще одну мутацію коронавірусу.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Брюсселі назвали немовлят рознощиками коронавірусу .





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини