Головна Новини Суспільство медицина AstraZeneca довелося припинити випробування вакцини від COVID-19: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

AstraZeneca довелося припинити випробування вакцини від COVID-19: в чому причина

Фармацевтична компанія повідомила про підозру на небажаний побічний ефект

9 вересня 2020, 11:24
Поділіться публікацією:

Англо-шведська фармацевтична компанія AstraZeneca, яка займається розробкою вакцини від коронавірусу, тимчасово зупиняє випробування препарату, оскільки в ході дослідження захворів один із волонтерів. Про це повідомляє Financial Times.

AstraZeneca довелося припинити випробування вакцини від COVID-19: в чому причина

Так, фахівці кажуть, що хвороба в одного з досліджуваних може свідчити про побічну реакцію на вакцину. Тому довелося поставити на паузу всі клінічні випробування препарату, який розробляють при Університеті Оксфорда.

У AstraZeneca обіцяють з'ясувати причини захворювання волонтера і сподіваються, що зупинка випробування не буде тривалою. Відзначається, що під час масштабних досліджень хвороби можуть виникати й випадково, але подібні реакції потрібно детально вивчати.

Нагадаємо, що AstraZeneca стала однією з компаній, з якими Україна веде переговори щодо закупівлі вакцини проти COVID-19. Це відома компанія, яка разом з Оксфордським університетом розробляє вакцину. На цей момент клінічні випробування досягли третьої фази. Також МОЗ назвало ще два фармацевтичних виробники, які, можливо, будуть поставляти вакцини Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини