Головна Новини Суспільство медицина Які тварини хворіють на коронавірус - Університет Макгілла
commentss НОВИНИ Всі новини

Які тварини хворіють на коронавірус - Університет Макгілла

Доктор наук з Університету Макгілла, Канада, розповів, які тварини можуть заразитися коронавірусом, і чому саме вони

17 грудня 2020, 17:34
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 17 грудня, портал Medical News взяв інтерв'ю у доцента Університету Макгілла Джасвіндера Сінгха, який розповів, чому тільки певні тварини уразливі для коронавірусу.

Які тварини хворіють на коронавірус - Університет Макгілла

Широко відомо, що COVID-19:

1) атакує одних ссавців, але не інших;

2) приносить більше шкоди старим і хворим, ніж молодим і здоровим.

Які тварини можуть заразитися коронавірусом, чому саме вони?

"Ми знаємо, що вірус може заразити людей, кішок, собак і тхорів, але не корів і свиней. Аналізуючи білки і їх амінокислотні будівельні блоки, ми виявили, що тварини, сприйнятливі до вірусу, мають кілька спільних рис. У ссавців, таких як люди, кішки й собаки, є дві цистеїнові амінокислоти, які утворюють між собою особливий дисульфидний зв'язок, утримуваний разом окислювальним клітинним середовищем. Цяей дисульфідний зв'язок стабілізує "якір", за який вірус чіпляється.

У разі тварин, стійких до вірусу, таких як свині й корови, одна з цих двох амінокислот цистеїну відсутня, і дисульфідний зв'язок не може бути утворений. В результаті вірус не може закріпитися на клітці ".

Доктор Джасвіндер Сингх в даний час працює ад'юнкт-професором кафедри рослинництва Університету Макгілла, Канада. Після отримання докторського ступеня з CSIRO, Канберра, Австралія, він отримав ще одну докторську в Каліфорнійському університеті в Берклі. Його дослідження зосереджені на геноміці й біотехнологічних підходах.

Раніше "Коментарі" писали, що всі люди зазнають незначні побічні ефекти після вакцинації проти Covid-19, коли препарат з'явиться на ринку, заявили представники охорони здоров'я Бельгії, звідки планується поширювати вакцину по ЄС.









Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини