Головна Новини Суспільство медицина Яка ситуація з коронавірусом буде у 2021 році: прогноз імунолога
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка ситуація з коронавірусом буде у 2021 році: прогноз імунолога

Влітку 2021-го можна очікувати помітних покращень в ситуації з вірусом

29 грудня 2020, 16:11
Поділіться публікацією:

Згідно із заявою Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) гостра фаза коронавірусної інфекції буде протягом усього наступного року. Однак влітку 2021-го можна очікувати помітних покращень в ситуації з вірусом. Таку заяву в прямому ефірі телеканалу Україна 24 зробив глава Національної технічної групи з питань імунопрофілактики Федір Лапій.

Яка ситуація з коронавірусом буде у 2021 році: прогноз імунолога

Яка ситуація з коронавірусом буде в 2021 році. Фото: REUTERS

За його словами, в літній час наступного року може бути ослаблення карантину.

"Можна влітку очікувати поліпшення ситуації з COVID-19. Ми це відчували влітку 2020 року. Але, за прогнозами ВООЗ, гостра фаза пандемії триватиме все-таки до кінця 2021 року. Але це не означає, що не будуть послаблюватися карантинні заходи, і життя не буде повертатися до більш звичного ритму", — пояснив фахівець.

Також він розповів, коли настане той час, що коронавірус можна буде вважати сезонним захворюванням. Так, у населення поступово буде вироблятися імунітет через інфекцію, але про колективний імунітет говорити ще рано. Частина людей, які зроблять щеплення від COVID-19, будуть захищені саме таким чином, тому що у них теж виробиться імунітет. Експерт підсумував, що повинен пройти ще як мінімум рік, коли ми зможемо назвати коронавірус сезонним захворюванням.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, ВООЗ назвала основні виклики для охорони здоров'я у 2021 році. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) пояснила, що в наступному році потрібно приділити особливу увагу вивченню нових штамів вірусу. Таку заяву зробив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейесус на брифінгу в Женеві.
"В цей час ми щільно працюємо з науковцями в усьому світі, щоб краще зрозуміти будь-які зміни вірусу, а також те, яким чином ці зміни позначаються на його здатності поширюватися і викликати у людей захворювання", — сказав гендиректор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини