Головна Новини Суспільство медицина Як уникнути проблем з серцем
commentss НОВИНИ Всі новини

Як уникнути проблем з серцем

Давно доведено, що сміх знижує рівень стресу і підвищує емоційний фон людини, що, своєю чергою, сприятливо впливає на роботу серця.

11 грудня 2020, 00:25
Поділіться публікацією:

Проблем із серцем можна уникнути зовсім або знизити ризик загострень, якщо дотримуватися цих правил:

Як уникнути проблем з серцем

ФОТО: З відкритих джерел

- Їжте більше синіх ягід — чорниця, лохина, ожина мають в своєму складі корисні для серцевого м'яза речовини.

- Більше руху. Намагайтеся вести активний спосіб життя, але не перестарайтеся. Надмірні навантаження можуть негативно позначитися на роботі серцево-судинної системи, пише mk.ru.

- Пийте воду. Часто ми замінюємо воду напоями — чаєм, соками і т.д. проте організму для нормальної роботи необхідна вода без цукру.

- Намагайтеся скоротити кількість тваринних жирів — вони осідають на стінках судин, що провокує підвищення артеріального тиску.

- Смійтеся. Давно доведено, що сміх знижує рівень стресу і підвищує емоційний фон людини, що, своєю чергою, сприятливо впливає на роботу серця.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Вчені з Університету Мічигану провели дослідження серед 1300 сімейний пар, і прийшли до невтішних висновків: чоловіки, у яких дружини люблять закочувати істерику, страждають від підвищеного тиску. Найприкріше, що у дам при цьому тиск в нормі. Вчені пов'язують це з чоловічою доблестю: як тільки у дами серця виникають проблеми, чоловік береться за справу і прагне все розрулити. При цьому жінка не стане особливо рипатися, і буде тільки спостерігати зі сторони.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: mk.ru
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини