Головна Новини Суспільство медицина Як не підхопити коронавірус під час святкування Нового року: рекомендації МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Як не підхопити коронавірус під час святкування Нового року: рекомендації МОЗ

Віктор Ляшко дав українцям кілька порад

11 грудня 2020, 13:51
Поділіться публікацією:

Головний державний санітарний лікар країни Віктор Ляшко назвав головну умову, яке допоможе знизити ризики зараження COVID-19 під час святкування Нового року. Так, він зазначив, що його найкраще зустрічати в колі найближчих і рідних людей. А що стосується родичів старшого віку, то з ними бажано на деякий час обмежити спілкування, щоб не наражати їх на небезпеку.

Як не підхопити коронавірус під час святкування Нового року: рекомендації МОЗ

Як не підхопити коронавірус під час святкування Нового року. Фото: Associated Press

"Коли ми говоримо про зустріч Нового року, Різдва, бажано відсвяткувати в колі близьких і рідних, з якими у нас відбуваються щоденні постійні контакти. Це унеможливить підвезення інфекції. Наприклад, до людей похилого віку, з якими ми зустрічаємося рідко", — пояснив фахівець.

У МОЗ заявили, що до святкування потрібно поставитися з максимальною серйозністю, не порушуючи правил безпеки. Також експерти радять напередодні Нового року уникати скупчення людей, адже це значно підвищує ризики зараження. Наприклад, подарунки можна замовити онлайн, щоб не бігти в торговий центр і зайвий раз не ризикувати.

"Ці новорічні свята будуть незвичайними. Знову ж таки, їх доведеться святкувати в карантинних обмеженнях. Тому є прохання до всіх — по можливості уникати скупчення людей. Оскільки там, де відбуваються масові скупчення, там найбільший ризик інфікуватися. Знову ж, подарунки. Якщо є можливість, а така можливість сьогодні є у більшості, замовити подарунки онлайн з адресною доставкою. це дозволить, знову ж таки, уникнути великих магазинів і зменшити можливість зустрічі з потенційно інфікованою людиною... Також, якщо хочемо побачити новорічну ялинку, є багато варіантів, як це зробити не наражаючи себе і своїх близьких на небезпеку", — резюмував Віктор Ляшко.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, психолог розповів, як пережити локдаун.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини