Головна Новини Суспільство медицина «Ахіллесова п’ята» коронавірусу: вчені з’ясували, як перемогти хворобу
commentss НОВИНИ Всі новини

«Ахіллесова п’ята» коронавірусу: вчені з’ясували, як перемогти хворобу

Дослідники впевнені: їхнє відкриття допоможе перемогти не лише коронавірус, а й будь-які можливі пандемії в майбутньому

28 січня 2021, 20:01 comments5488
Поділіться публікацією:

Американські вчені із Медичного центру університету Валндербільта і Техаського медичного відділення в Галвестоні здійснили відкриття, що допоможе перемогти пандемію коронавірусу. Про дослідження, що виявило "ахіллесову п’яту" COVID-19, повідомляє спеціалізоване видання Medical Xpress.

«Ахіллесова п’ята» коронавірусу: вчені з’ясували, як перемогти хворобу

Нове відкриття допоможе вченим остаточно побороти коронавірус. Фото: cmi-supply.com

Вчені працювали із коронавірусом на молекулярному рівні, намагаючись з’ясувати його природу та ймовірність мутацій. Утім несподіване відкриття змінило структуру дослідження.

Як виявилося, у структурі коронавірусу міститься фермент екзорибонуклеази зі складною абревіатурною назвою nsp14-ExoN. Саме ця частина вірусу відповідає за його "ремонт", себто виправлення помилок у послідовності РНК, перемішує частинки власного геному і може навіть користуватися генами зі штамів інших вірусів. Якраз завдяки цьому коронавірус і має змогу постійно мутувати, пристосовуючись до навколишнього середовища.

Науковці переконані: аби позбавити людство пандемії, необхідно якомога швидше винайти спосіб знищити описаний фермент. Структурну частинку nsp14-ExoN, так званий "коректор коронавірусу", вже охрестили важливою мішенню у боротьбі із COVID-19.

"Якщо ви можете знайти препарат, який запобігає рекомбінації РНК, ви дійсно зупинили вірус. Це справді інтригує з точки зору того, що ми розуміємо про адаптацію та еволюцію вірусів", — зазначив співавтор дослідження Ендрю Раут.

Раніше "Коментарі" зібрали в одному матеріалі всі ймовірні симптоми "британського" коронавірусу. Також на порталі можна дізнатися, коли в Україні почнеться вакцинація від COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини