Зухвала крадіжка: В аеропорту Торонто вкрали контейнер із золотом на 20 млн канадських доларів

Поліція Канади розслідує зникнення великого вантажу золота в міжнародному аеропорту Торонто Пірсон, який часто використовується як перевальний пункт для золота, видобутого в Онтаріо

За даними влади, 17 квітня з вантажного депо аеропорту зник авіаційний контейнер із золотом та іншими цінностями на суму 20 млн канадських доларів (близько 15 млн доларів США), який прибув туди напередодні ввечері, пишуть "Коментарі", з посиланням на ВВС.

Якщо факт викрадення підтвердиться, то це буде один із найбільших нальотів в історії Канади, поряд із Великим канадським викраденням кленового сиропу, коли зі сховища у Квебеку було вкрадено 3 тис. тонн цього солодкого продукту майже на таку саму суму.

"Крадіжка цінностей з аеропорту - випадок рідкісний і явно відокремлений, але наша команда розслідує всі можливі варіанти", - каже інспектор регіональної поліції Піла, у віданні якої знаходиться аеропорт Торонто Стівен Дуйвестін.

На пресконференція, влаштованій у четвер прямо в аеропорту, Дуйвестин повідомив, що в авіаційному контейнері, що зник, крім золота були й інші цінності. Влада не стала називати авіакомпанію, яка перевозила цей контейнер, звідки прибув вантаж і куди він мав потрапити.

"За викраденням стоїть організоване злочинне угруповання або навіть угруповання, проте Дуйвестин зауважив, що робити такі висновки ще зарано. Пройшло всього три дні, тому наші слідчі вивчають усі можливості", - сказав коп.

Керівництво аеропорту поспішило відзначити, що викрадачі, якщо такі були, не проникли в сам аеропорт, але могли отримати доступ до депо, яке здано в оренду третій стороні, доступне для публіки і не є частиною периметра безпеки аеропорту.

Читайте також на сайті "Коментарі" – знайшли рекордне родовище "білого золота": його використовують для електрокарів та смартфонів.